ZwangerFit® Coaching Bij Anoek

Kun je niet wachten om je kindje te ontmoeten? Kijk je uit naar jouw bevalling? Of zie je er juist tegenop? Angst voor baringspijn kan zorgen voor veel spanning. Het helpt om hierover te praten, voorlichting te krijgen en te begrijpen wat er nu eigenlijk gebeurt tijdens een bevalling. De ZwangerFit® / MamaFit® coaching is een complete zwangerschapscursus waarin je wordt voorbereid op de geboorte en de eerste periode met je kindje. Door het volgen van de coachingsbijeenkomsten ben je goed voorbereid op de bevalling en leer je eigen regie te behouden tijdens de bevalling. En wie weet krijg je er zelfs al een beetje zin in! 

 

De cursus bestaat uit:

  • 3 bijeenkomsten van 5O minuten tijdens de zwangerschap
  • 1 partnerles van 12O minuten tijdens de zwangerschap
  • 2 bijeenkomsten van 5O minuten na de bevalling (waarvan 1 met je kindje!)

 

In de bijeenkomsten tijdens de zwangerschap gaan we het hebben over de verschillende fasen van de bevalling en de eerste weken erna. Ik geef hierbij uitleg en praktische tips. Er is ruimte om ervaringen uit te wisselen en we oefenen verschillende ademhalingstechnieken. Ook bekkenbodemoefeningen en ontspanningsoefeningen komen aan bod. De ideale termijn om te starten is bij 25-32 weken.

Vanaf ongeveer 6 weken na de bevalling hebben we nog twee bijeenkomsten waarin we met elkaar bijpraten en aandacht hebben voor gevoelens en lichamelijke ongemakken. De laatste bijeenkomst is met je kindje! Als trotse moeder wil je je baby natuurlijk even showen en is er ruimte voor het stellen van vragen rondom de vroege ontwikkeling (vanuit mijn achtergrond als kinderfysiotherapeute). 

 

De cursus kost €145,- en wordt vaak (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Voor de ZwangerFit® / MamaFit® coaching is geen individuele intake noodzakelijk. Vind je het toch prettig om mij alvast te spreken voorafgaand aan de eerste bijeenkomst? Dan plannen we een telefonische intake in. Schrijf je in door het inschrijfformulier onderaan deze pagina ingevuld te versturen naar: info@fysioBijAnoek.nl. Vraag je je af of de cursus bij je past? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. De eerstvolgende cursus zal worden gepland op basis van de aanmeldingen die binnenkomen. Naar verwachting zal deze starten in januari 2O23. 

 

De bijeenkomsten vinden plaats op woensdagavond van 2O.1O uur tot 21.OO uur, in de oefenzaal van Fysiotherapie De Groote Wielen in Rosmalen: 

Gezondheidscentrum De Groote Wielen

Groote Wielenlaan 85, 5247 JA Rosmalen

 

Inschrijven? Download het inschrijfformulier:

Inschrijfformulier Coaching
Word – 132,5 KB